Geld besparen

Heb jij zo nu en dan een gat in je hand terwijl je dit eigenlijk niet kunt permitteren? Geef je snel geld uit zonder het te weten? Laat je je snel beïnvloeden door anderen? Wij helpen je graag met een paar tips zodat jij geld kunt besparen zonder het door te hebben! 

Kritisch

Wees kritisch naar jezelf en stel jezelf vragen als: ‘Hoe vaak lees ik de tijdschriften waar ik een abonnement op hebt? Heb ik echt zo dringend nieuwe schoenen/kleren nodig? Heb ik echt een nieuwe tv nodig of wil ik gewoon een grotere?’

Daarnaast moet je ook oppassen met aanbiedingen in de supermarkten. Sommige producten zijn dan wel in de aanbieding, maar ga je het ook gebruiken? Daarnaast houden supermarkten je ook graag voor de gek door het gebruik van bijverkopen, die jij dus uiteindelijk voor de reguliere prijs afrekent.

Maak ontbijt en lunch voor op het werk zelf. Ondanks dat de AH-to-go erg verleidelijk is, is het echt stukken goedkoper om zelf boterhammen te smeren. Het broodje bij de AH kost vaak al €2; terwijl je datzelfde broodje thuis kunt klaarmaken voor slechts €0,50!

Afspreken

Ga je graag in het weekend op stap met vrienden/vriendinnen? Spreek dan van te voren met elkaar af en doe thuis alvast een paar drankjes, op deze manier hoef je in de club minder te drinken. Het drinken wat je thuis hebt is namelijk veel goedkoper dan het drinken in de club.

Gaan jullie juist graag met z’n allen uit eten? Organiseer dan thuis een etentje met je vrienden/vriendinnen. Laat iedereen een hapje of gerechtje zelf maken en meenemen. Hierdoor bespaar je geld en het is ook nog eens hartstikke gezellig!

Financieel

Krijg je geld terug van de belasting? Dan is dat natuurlijk lekker meegenomen, maar geef het niet uit! Door de meevallertjes te sparen krijg jij een duw in de goede richting. Hetzelfde geldt voor wisselgeld of fooi. Spaar al je contante wisselgeld en fooi, dit levert je aan het einde van het jaar al gauw zo’n €500; op.

Natuurlijk kun je ook je pinpas invriezen voordat je ergens heen gaat, het is namelijk niet zo aantrekkelijk om nog geld uit te geven als je weet dat je eerst een blok ijs moet breken.

Gerelateerde artikelen Terug naar Besparen