Besparen

Deze pagina is volledig gericht op besparen. Je geeft namelijk teveel geld uit aan onnodige uitgaves of je vindt dat je niet genoeg geld over houdt aan het einde van de maand. Iedereen kent dat gevoel wel eens, de meeste in ieder geval, er zijn natuurlijk uitzonderingen. Wat je reden ook is, het is aan jou om hier verandering in te brengen en wij helpen je daar graag even een handje bij. Wij zorgen dat je niet opeens alles moet opgeven, maar dat je geld bespaard op de plekken waar je het niet verwacht had. Hierdoor hoef je je niet langer zorgen te maken aan het einde van de maand.

Geld besparen

Je kunt op verschillende manieren besparen. Je kunt er namelijk voor kiezen om niet standaard je bankpas met je mee te slepen, maar een vaste hoeveelheid cash geld op zak te dragen. Hierdoor kun je niet meer uitgeven dan je op dat moment bij je hebt, natuurlijk moet je dan niet je vrienden vragen om iets voor te schieten! Daarnaast heb je nog een andere manier van besparen, wat dacht je van een vergelijkingssite? Wil je niet teveel moeite doen, bezoek dan een site als Independer of Vastelastenbond.nl. Zo’n site bekijkt voor jou de gunstigste oplossingen in een handomdraai. Hieronder kun je nog meer manieren vinden hoe jij kunt besparen zonder dat je er echt iets voor hoeft op te geven.

Energie

In Friesland is de standaard energieleverancier Vattenfall. In enkele plaatsen als Leeuwarden is dit Essent. Echter mag je sinds 2004 zelf je energie vergelijken en kiezen welke het beste bij jou past. Het is dus slim om te kijken wat je per maand betaald aan energie, want er zit veel verschil tussen de energieprijzen van alle leveranciers in Nederland. 
Staat bij jou een elektriciteitsmeter met twee telwerken, dan kun voor het dubbeltarief kiezen. Met dit tarief betaal je een lagere stroomprijs tussen bepaalde daluren, afhankelijk van je energieleverancier.

Nog meer te weten komen over hoe jij kunt besparen op je energiekosten? Wij nemen je graag even mee, bekijk daarvoor het onderstaande artikel.

Geld besparen Heb jij zo nu en dan een gat in je hand terwijl je dit eigenlijk niet kunt permitteren? Geef je snel geld uit zonder het te weten? Laat je je snel beïnvloeden door anderen? Wij helpen je graag met een paar tips zodat jij geld kunt besparen z[...] Lees verder