Watersport in Friesland

De begrippen Friesland en watersport zijn niet vak elkaar los te maken. Heel Friesland wordt doorkruist door kanalen en vele meren. Veel van deze kanalen en meren zijn bevaarbaar en worden gebruikt voor watersport. In Friesland kom je veel soorten watersporten tegen, of het nu om vissen, kanovaren, zeilen, waterskiën of varen gaat, iedereen vindt zijn plekje in op of rond het Friese water.

Friesland is een van de meest populaire watersportregio's in Nederland.

Huur een boot

Watersport is niet alleen populair bij inwoners maar ook bij touristen. Ga een dagje het water op met een boot, je hebt twee opties, zelf varen of je laten varen.

In Friesland zijn er verschillende boot-verhuurders waar je een boot kunt huren die je mag varen zonder vaarbewijs. Wil je liever relaxen en iemand anders laten varen, dan kan je een rondvaartbood of een privé kapiteit boeken.

Kitesurfen

Een van de actiefste vormen van watersport in Friesland is het kitesurfen. In Friesland zijn er zeven kitesurfsports waar je mag kitesurfen, deze plekken liggen in het ijselmeer. Dit is een voordeel omdat je hier door het zoet water geen last hebt van het zout.

Suppen

Ben je op zoek naar een wat rustigere maar toch actieve activiteit, huur dan een supboard en peddel op je eigen tempo door Sneek of Leeuwarden. Vanaf het water ervaar je Friesland weer van een geheel andere manier. Heb je nog nooit gesupt? Dit is geen probleem, met een paar aanwijzigen sta je binnen enkele keren proberen om een supboard.

Searaften

4 van de 5 waddeneilanden behoren ook tot Friesland en zijn ook zeker de moeite waard om te bezoeken. Op Terschelling kun je terecht voor bijzondere wateractiviteiten, zo is het mogelijk om te searaften op de Noordzee. Er is bij deze activiteit veel teamwork nodig dus het is erg leuk om dit te doen met je vriendengroep of familie.

Gerelateerde artikelen Terug naar Toerisme / vakantie