Wandelen in Friesland

Het Friese landschap is heel divers en er liggen maar liefst vier nationale parken en twee nationale landschappen. Perfect voor een dagje uit voor de natuurliefhebber. De vele activiteit op het water, de waddenzee en de Friese taal maken van elke wandelroute een belevenis.

Friesland beschikt over een dekkend wandelnetwerk gebaseerd op knooppunten, dit maakt het wandelen van een route eenvoudig. U kunt wandelen langs de meren en door de bossen. Liever iets meer bebouwing? het wandelnetwerk loopt ook door de prachtige dorpen en steden.

Een aantal mooie wandelroutes in Friesland

De stadswandeling Leeuwarden
Tijdens deze wandeling welke plaats vindt in Leeuwarden zult u de hele stad en geschiedenis beleven. Leeuwarden teld ruim 600 monumenten naast de moderne architectuur.
Lengte: ca. 4km | Duur: ca. 1.5 uur
 
Wandelen in Makkum
In het noordwesten van Friesland, tegen het Ijsselmeer ligt Makkum. In Makkum kunt u heerlijk lopen over de dijk, vanuit de vogelhut kijken op de rietvelden en in het voorjaar kunt u genieten van de dotterbloemen.
Lengte: ca. 13km | Duur: ca. 4 uur
 
Wandelen in Ameland
Via deze route loopt u over het westpunt van Ameland en maakt u kennis met diverse landschappen. U komt langs de Waddenzee, de duinen en de bossen. Naast het Hollumerbos staat de vuurtoren waar u vanaf 55 meter hoogte kunt kijken over Hollum en de mooie natuur.
Lengte: ca. 12km | Duur: ca. 3 uur
 
 
NOTFOUND
Gerelateerde artikelen Terug naar Toerisme / vakantie