Een echte Friesse Waddenvakantie

Wist je dat maar liefst 4 van de 5 waddeneilanden officieel bij de provincie Friesland horen? Er is dan ook van alles te beleven op deze eilanden, dit maakt het de ideale locatie voor een vakantie binnen in Nederland. Alle landen in een keer verkennen kan natuurlijk ook. Ga Wadhoppen en bezoek de hele TV-TAS. 

Vlieland

Ook al staat Vlieland bekend als het kleinste waddeneiland van de TV-TAS, er is voldoende te beleven. Zo kun je middels verschillende excursies zeehonden spotten, de wateren via boot ontdekken en leren surfen. Ben je niet zo’n waterfan? Ook op het land is voldoende te beleven. Met een midgetgolf baan, muziekcafé en verschillende tours kun je genieten van het rustige eiland. 

Terschelling

De natuur op Terschelling is misschien wel de mooiste van alle waddeneilanden. Met prachtige zandstranden en een heerlijke natuur om te wandelen of fietsen. Zowel jong als oud kan zich vermaken op dit eiland. De rustgevende uitjes in combinatie met vele uitgaansgelegenheden maken Terschelling tot een veelzijdige vakantiebestemming. Er zijn ook verschillende strand-water activiteiten te beleven en je kunt een kijkje nemen in het Wrakkenmuseum of drenkelingenhuisje. 

Ameland

Ameland, bestaande uit slechts 4 verschillende dorpjes, beschikt over een interessante geschiedenis. Deze is dan ook op een leuke manier te ontdekken middels de vele boottochten en excursies die er op het eiland worden gegeven. Verder kan er behalve vis- en robbentochten ook gekozen worden voor een rondvlucht met de helikopter. Óf je gaat als vanouds met paard en wagen het eiland verkennen. Een echte toeristentrekker is echter de vuurtoren op Ameland. Deze werd in 1880 gebouwd voor koning Willem ||| met een hoogte van maar liefst 15 verdiepingen. Een toeristische spot die je niet mag missen.

Schiermonnikoog

Het op een na kleinste waddeneiland is Schiermonnikoog, net na Vlieland. Het eiland is in 1989 benoemd tot een Nationaal Park. Met meer dan 300 vogelsoorten die jaarlijks over het eiland vliegen en een groot aanbod aan flora en fauna is dit niet zo gek. Schiermonnikoog is dan ook uitermate geschikt voor iedereen die opzoek is naar een rustgevende en ontspannende vakantiebestemming. Met verschillende musea, boottochten en excursies is er voldoende ruimte om zelf te genieten van de natuur. 

En? Ga jij een bezoekje brengen aan een van deze prachtige eilanden? Of ga je lekker Wadhoppen en bezoek je ze allemaal in een keer? Wij wensen jou in ieder geval een heerlijke vakantie toe!
 

Gerelateerde artikelen Terug naar Toerisme / vakantie