Koffie op de zaak

Koffie is een van de meest gedronken drankjes op kantoor en mag dus zeer zeker niet vergeten worden bij jou op de zaak. We drinken gemiddeld drie kopjes koffie per dag. Ben jij degene die de koffie moet regelen op het werk, dan kun je ervan uitgaan dat er een zware taak op je schouders rust. Ga er maar vanuit dat veel collega’s kritisch zijn over de koffie. 

Effecten van een koffieapparaat op de zaak

Bij het koffieapparaat sta je zelden alleen en dat mooi meegenomen. Wist je dat in de koffiehoek vaak, door het delen van persoonlijke en werk gerelateerde ervaringen, de nieuwe ideeën ontstaan? Er ontstaat namelijk een goede sfeer en stimuleert de creativiteit. Vervolgens zorgt dit weer voor betere prestaties op de werkvloer, want medewerkers die vrolijk zijn hebben meer werklust.

Koffiecorner

Aangezien de helft van alle communicatie op de werkvloer plaatsvindt tijdens de koffiepauze is het belangrijk dat je deze ruimte goed inricht. Het zijn namelijk mooie kansen om creativiteit, productiviteit en collegialiteit te bevorderen. Maak gebruik van een lange tafel met zitplaatsen, zodat mensen in groepjes bij elkaar kunnen zitten. Een afgeschermde hoek met zitplaatsen werkt overigens beter dan een open ruimte met staanplaatsen. Het geluid van het koffieapparaat stimuleert het creatief denken, plaats daarom het apparaat op een centrale plek.

Waar moet je op letten?

Voordat je een koffieapparaat aanschaft voor het bedrijf is het belangrijk dat je goed kijkt naar de snelheid. Niemand wil mega lang moeten wachten op zijn kop koffie. Daarnaast moet je kijken welke koffievariaties de machine kan zetten. Niet iedereen houdt immers van dezelfde koffie. Buiten koffieliefhebbers heb je ook nog de welbekende theedrinkers, vergeet dus niet dat het apparaat ook enkel kokend water moet kunnen schenken. Tevens niet geheel onbelangrijk is de onderhoud die het apparaat op den duur nodig heeft en je rekening mee moet houden.

Koffie bestellen

Wanneer je een gepast koffieapparaat hebt uitgezocht, moet je de koffie aanschaffen. Dit doe je nergens minder dan online, lekker makkelijk en veel keuze. Genoeg websites zoals www.KoffieTheePlaza.nl bieden een groot assortiment waar je goedkoper kunt bestellen door middel van bulkaankopen.

Gerelateerde artikelen Terug naar Friesland Zakelijk