Friese markten

Lekker ronddwalen op de markt, struinen langs de kraampjes en genieten bij de heerlijke viskraam. Op de Friese markten kan het allemaal. Want als een van de toeristische provincies binnen Nederland is een markt de ideale gastentrekker. Van themamarkten en vlooienmarkten tot een heerlijke streekmarkt. Friesland biedt het allemaal aan.  

Rembrandtmarkt – Sint Annaparochie

Ter eren van Rembrandt van Rijn vindt nog elk jaar de Rembrandt markt plaats op de Sint Annaparochie. Dé plek waar Rembrandt trouwde met zijn grote liefde Saskia. Met kraampjes variërend van kunst tot kitch is er van alles te vinden.

Romantische markt – Joure

De romantische markt is uitgegroeid tot een waar evenement is het Friese Joure. Met maar liefst 250 kramen gevuld met antiek, schilderijen, keramiek en etsen. Veelal verkocht door de kunstenaars zelf. 

Bloemetjesmarkt – Leeuwarden

Ook wel de langste markt van heel Nederland. Elk jaar op Hemelvaarsdag vult deze markt Leeuwarden met een zee aan bloemen.

Reuzedei – Akkrum

Volledig gericht op duurzaamheid (en in samenwerking met de NK GroenLeven zonnebootrace) wordt in Akkrum de Reuzedei markt georganiseerd. Met wateracts, een muziekspecial en verschillende lezingen rondom duurzaamheid is er van alles te beleven.

Overtuinen fair – Ijlst

Elk jaar wordt in Ijlst de Overtuinen Fair georganiseerd om een mooi bedrag te schenken aan verschillende goede doelen. De kraampjes in de overtuinen (tuinen gescheiden door kleine, groene heggen) geven het geheel een gezellige bijna sprookjesachtige sfeer. Op de markt is voornamelijk woon- en tuin decoratie te vinden, maar je kunt er ook genieten van gerookte vis en warme stroopwafels. 

Joure onder de Wol – Joure

Leer het vak van spinnen, breien, vilten of andere creatieve bewerkingen van geschoren wol. Op Joure onder de Wol is het mogelijk door het grote aanbod aan workshops dat er gegeven wordt. Je kunt een kijkje nemen bij de creatieve beroepen of leuke dieren én zelf een poging wagen. 

Streekmarkt – Oldeberkoop

Op deze Friese streekmarkt kun je heerlijke steekproducten proeven, gemaakt door mensen uit de regio. Denk hierbij aan kaas, jam, sappen, vis, brood, kruiden, honing en zo nog veel meer. Van mei tot en met oktober staat deze markt elke 1e zaterdag van de maand klaar in Oldeberkoop.

Flinkefarm – Hemelum

Dit is de laatste streekmarkt van het seizoen waar verkopers lokale en seizoensgebonden producten laten proeven en verkopen. De producten op de Flinkefarm worden voornamelijk geproduceerd in Zuidwest–Friesland.

Kamelenmarkt – Appelscha

De Kamelenmarkt is dé rommelmarkt van Friesland. Met een groot aanbod aan snuisterijen waarbij de marktmeesters niet al  te nauw kijken op de prijzen. Daarbij is er ook veel te doen voor de kids. Denk aan rijden op de rug van een echte kameel, bekijken van dieren en springen op het springkussen, dit alles kan in de rariteitentuin.

Zoals je ziet is er van alles te beleven bij de rommelmarkten in Friesland. Met voor ieder wat wils is het dé plek om eens te bezoeken met het gezin.  

NOTFOUND
Gerelateerde artikelen Terug naar Toerisme / vakantie