Fietsen in Friesland

Het Friese landschap is heel divers en er liggen maar liefst vier nationale parken en twee nationale landschappen. Perfect voor een dagje uit voor de natuurliefhebber. De vele activiteit op het water, de waddenzee en de Friese taal maken van elke wandelroute een belevenis.

In het zuiden van Friesland liggen de Friese meren. Op deze pagina laten we enkele leuke fietsroutes in Friesland zien.

Een aantal mooie fietsroutes door Friesland
De vlielandroute
Vlieland staat bekend door zijn ruige en diverse landschap en kilometerslange zandstranden. Het herbergt veel planten en diersoorten. Deze fietsroute staat garant voor een leuke en afwisselende dag met enkele pittige stuken.
Lengte: ca. 30km | Duur: ca. 2 uur
 
De vlielandroute
Tijdens deze tocht komt u prachtige polders, dorpjes meren en waterwegen tegen. Deze fietspaden, ver weg van alle steden en wegen, zorgt voor een heerlijke fietsroute. De geschiedenis van deze streek is goed zichtbaar en zult u zeker van genieten tijdens deze dagvullende fietsroute.
Lengte: ca. 63km | Duur: ca. 4.5 uur
 
De Friese Wouden Route
Een deel van het zuidoostelijke Friesland wordt de Friese Wouden gemoemd. Hoewel de naam doet denken aan grote bosgebieden, zijn er in de Friese Wouden eerder snippertjes bos rond de akkers en weilanden. Dit geeft het landschap een eigen karakter. Het gebied is perfect als u rustig wilt fietsen omdat het toeristisch gezien niet heel druk is.
Lengte: ca. 48km | Duur: ca. 3.5 uur
 
 
Gerelateerde artikelen Terug naar Toerisme / vakantie