Eten / drankjes

Friesland zou Friesland niet zijn als ze geen eigen eten en drinken recepten zouden hebben. Friesland kent namelijk zijn eigen recepten die wij graag even onder de aandacht brengen bij jou. Zo heeft Friesland zijn eigen broodrecepten, eigen speciale drankjes en eigen typische Friese gerechten.

Broodrecepten

Je hebt vast wel een gehoord van suikerbrood of Fries roggebrood, maar heb je ook al eens gehoord van stroopbroodjes of Friese boffert? Dat dacht ik al! Hieronder vind je alles over de broodrecepten die in Friesland bekend zijn. 

Drankjes

In Friesland ligt een eigen bier- en whisky brouwerij, waar ze hun eigen specialiteiten brouwen. Tevens is Beerenburg een erg gewild alcoholisch drankje in Friesland. Kom hieronder nog meer te weten over deze typische drankjes.

Friese gerechten

De Friese hebben erg veel liefde voor eten en kennen daarom ook verschillende typisch Friese gerechten. De Friese uiensoep, nee, niet de Franse uiensoep! De Friese uiensoep wordt met hele andere ingrediënten gemaakt. Een ander typisch Fries gerecht is de Friese Jachtschotel en Snert. Nog meer Friese gerechten leren kennen? Breng dan snel even een bezoek aan de pagina over Friese gerechten.

 
Friese nagelkaas Friese nagelkaas is een kaassoort die gemaakt wordt door kruidnagel en komein toe te voegen aan de kaas. De oorspronkelijke nagelkaas is gemaakt op basis van magere melk. De nagelkaas is ontstaan in het tijdperk van de VOC. In Friesland werd k[...] Lees verder