Veel te beleven in Leeuwarden

Friesland is een echte toeristentrekker, vandaar ook dat er in de hoofdstad Leeuwarden van alles te bewonderen valt. Het is zelfs een van de oudste steden van Noord-Nederland. Heb jij een vakantie of midweek gepland staan naar deze bruisende stad? Wij zetten de leukste activiteiten en bezienswaardigheden voor je op een rij!

5 leukste activiteiten in Leeuwarden

1. Rondleiding Fries Museum
De ideale rondleiding voor een familiedag, het Fries Museum. Met verhalen over de Friese geschiedenis en kunstwerken van wereldberoemde schilders als Rembrandt van Rijn. Maar ook verhalen over de tweede wereldoorlog kunnen aan bod komen in het Fries Verzetsmuseum. Door de telkens wisselende tentoonstelling weet je nooit precies wat je kan verwachten. De gids past zijn verhaal aan op jouw interesses waardoor het een leuke ervaring is voor jong en oud. 

2. Het Princessehof National Museum of Ceramics
Midden in hartje Leeuwarden staat Het Princessehof, een 18e eeuws stadspaleis. Dit paleis is ooit van Maria Louise, voorouder van Koning Willem-Alexander geweest. Tegenwoordig huisvest het prachtige keramiek tentoonstellingen. Hierbij kun je denken aan collecties van keizerlijk porselein, het iconische Delfts Blauw en stukken van kunstenaars als Picasso. De tentoonstellingen in het Princessenhof veranderen regelmatig, dit maakt het een uitje dat tijden leuk blijft voor de kunst liefhebber. 

3. Aquazoo
Met een groot aanbod aan dieren is Aquazoo de dierentuin van Friesland. Je kunt er kijken naar prachtige flamingo’s, aapjes, ijsberen, walibi’s, krokodillen en nog veel meer. Met maar liefst 88 verschillende diersoorten kijk je in Aquazoo je ogen uit. Met voedershows bij onder andere de wasberen en piranha’s is je dag zo gevuld. 

4. Natuurmuseum Fryslân – Onderwatersafari
In het natuurmuseum Fryslân is van alles te ontdekken. Echter wordt de onderwatersafari gezien als hoogtepunt binnen het bedrijf. De onderwatersafari is namelijk een attractie waarbij je een kijkje neemt onder de waterspiegel. Met een speciaal voertuig reis je af naar het zoete en zoute water rondom de Waddenzee. Onderweg zie je zo’n 300 verschillende dieren en planten, en zijn er spelenderwijs leerzame thema’s verwerkt. 

5. Elfstedenhal
De Elfstedenhal biedt een sportief uitje voor jong en oud. In de hal worden bijna alle ijs sporten beoefend en zijn regelmatig grote wedstrijden te bewonderen. De Elfstedenhal is in 2015 volledig opgeknapt en beschikt nu over een langere baan waar veel schaatsers en verenigingen de ruimte hebben om te oefenen.
 

Gerelateerde artikelen Terug naar Toerisme / vakantie