FRYSKE KRŪDKOEKE

Friese kruidkoek

Ingrediėnten
- 250 gramzachte boter
- 250 grambruine suiker
- 125 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 5 eieren
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel kruidnagelpoeder
- ¼ theelepel gemalen kardamom
- 50 gram fijngesneden gember
- 50 gram fijngesneden sukade
- 50 gram fijngesneden oranjesnippers
- 125 gram aardappelmeel
- 1 eiwit

 

Bereiding

Meng alle ingrediėnten behalve het eiwit tot een beslag, klop de eiwit stijf en schep door het beslag.
Vul een broodvorm ermee en bak ca.1 uur op 160° onderin de oven.
Controleer met een satéprikker of hij gaar is. Laat even in de oven staan.
Stort dan op een rooster en laat uitdampen.

 

Kruidkoek werd in Friesland traditioneel ook gebruikt in vleesgerechten.
Zie bijvoorbeeld het recept voor "Gestoofd rundvlees met kruidkoek"