FRYSKE DUMKES

Traditonele kruidige koekjes, ouderwets lekker

IngrediŽnten
- 150 gram boter of margarine
- 150 gram donkere basterdsuiker
- 2 eieren
- 250 gram bloem, gezeefd
- zout
- 100 gram hazelnoten, fijngehakt
- 1 theelepel anijszaad, fijngewreven
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel gemalen kaneel

extra nodig: ingevette bakplaat
 

Bereiding
Oven voorverwarmen op 150 graden.
Boter, suiker en eieren tot een schuimig mengsel roeren.
Bloem en een mespuntje zout toevoegen en alles tot een mooi glad deeg kneden.
Hazelnoten, anijszaad, gemberpoeder, kaneel door het deeg kneden.
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad, tot een lap van 24 x 30 x 1 centimeter dik.
Snij het deeg in reepjes van 4 x 2 centimeter.
Leg de koekjes op de bakplaat en bak ze in het midden van de oven in 25 minuten lekker lichtbruin en gaar.
Koekjes direct uit de oven aan een kant met de duim indrukken.
Koekjes op een rooster laten afkoelen.