DRABBELKOEKE ŕT SNITS

Drabbelkoeken uit Sneek

IngrediŽnten
- 150 gram tarwebloem
- 100 gram zuiver boekweitmeel
- 200 gram suiker
- 1 ei
- 3 theelepels kaneel
- 3 deciliter melk
- een beetje zout
- boter of fijne spijsolie


Bereiding
Klop het ei met ietst zout.
Voeg het meel, de kaneel en de suiker roerende toe.
Voeg al roerende bij gedeelten de melk toe.
Maak de boter of olie in een klein steelpannetje zo warm, dat er een blauwe damp afkomt.
Laat het deeg door een drabbelkoektrechter (heeft drie of vier tuitjes) in de hete boter lopen, terwijl de trechter steeds langzaam wordt rondgedraaid, zolang tot er voldoende deeg in is voor een drabbelkoek.
Laat deze aan beide zijden lichtbruin bakken.
Neem hem dan met een schuimspaan uit het vet.
Laat hem goed uitdruipen en leb hem in een kommetje om een bolle vorm te krijgen gedurende het hard worden.
Laat hem daarna nog even uitdruipen op grauw papier.
Bewaar de drabbelkoeken in een trommel.