DOCKUMER KOFJE

Dokkumer koffie

Friese variant van Irish Coffee

In het jaar 754 kwam die Bonifatius in Dokkum trouwens lelijk op de koffie!

Voor 4 glazen

IngrediŽnten
- 8 theelepels bruine basterdsuiker
- 4 borrelglaasjes berenburg
- 5 deciliter verse hete koffie
- 1Ĺ deciliter slagroom
- 2 theelepels suiker
- fijn bruin kandijgruis

Bereiding
Doe de bruine basterdsuiker in de glazen.
Schenk er de berenburg bij.
Vervolgens de hete koffie erop gieten en alles goed doorroeren.
Klop de slagroom met de suiker half stijf en laat de slagroom over de bolle kant en een lepel op de koffie lopen.
Op de koffie komt ongeveer 1
Ĺ cm. slagroom waarop het kandijgruis wordt gestrooid.
Niet meer roeren als de slagroom erop is gedaan.
De hete koffie moet onder de room worden weggedronken.