CRANBERRY-DADELKOEK

 Ingrediënten
- 100 gram dadels, ontpit, in reepjes
- 100 gram cranberries, ontdooid
- 1,5 theelepel bakpoeder, gezeefd
- 40 gram boter op kamertemperatuur
- 175 gram bruine basterdsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 125 gram volkorenmeel
- 100 gram bloem, gezeefd
- 2 eieren
- 100 gram walnoten
- 1 theelepel kaneelpoeder
 
Bereiding
Meng de dadels, cranberries en het bakpoeder.
Voeg de boter en 2 deciliter kokend water toe.
Roer goed om en laat ongeveer 20 minuten staan.
Verwarm de oven voor of 180 graden Celsius.
Meng in een andere kom de suiker, vanillesuiker, het meel en de bloem.
Roer de eieren erdoor.
Voeg dan het cranberry-mengsel toe.
Voeg de noten en het kaneelpoeder toe.
Roer het beslag goed om en schep het in de cakevorm.
Bak de koek in het midden van de oven in ongeveer 55 minuten bruin en gaat (een erin gestoken satéprikker komt er dan droog uit).
Neem de koek uit de oven en laat ongeveer 10 minuten in het bakblik rusten.
Stort de koek dan voorzichtig op een rooster en laat hem afkoelen.
 
Heerlijk met gezouten roomboter of roomkaas en vers gesnipperde dadels.